RADIONICA MAGIČNI POKRETI KARLOSA KASTANEDE
Magični pokreti su postali dostupni javnosti kroz radove antropologa Karlosa Kastanede.

Pokreti su bili sastavni deo njegove obuke kao učenika Don Juan Matus-a, naslednika i čuvara tradicionalnog znanja Tolteka, pripadnika prekolombijske civilizacije nastale na području današnjeg Meksika i juga SAD.

Objavljivanjem knjige "Magični pokreti", Kastaneda iznosi u javnost nekoliko osnovnih grupa pokreta, u njihovom modernom obliku, koji je nazvao Tensegrity. Kasnije organizuje i seminare na kojima se prikazuju i druge serije pokreta kao i neke druge tehnike.

Pokreti su jednostavni, ne iziskuju fizički napor ili naprezanja, ali su istovremeno izuzetno efikasni u prikupljanju energije koju smo izgubili tokom dosadašnjeg života i u redistribuciji raspoložive energije u našem telu.

Izvodjenjem pokreta se postiže trenutni osećaj snage i vitalnosti.
Drugi cilj kome izvodjenje pokreta vodi je stanje unutrašnje tišine.

Pokreti se baziraju na kompleksnom znanju o tokovima energije u ljudskom telu i univerzumu, koje su Tolteci prikupili tokom milenijuma.

Kroz predavanja koja prate praktični rad na savladavanju magičnih pokreta, učesnicima se objašnjavaju i osnovne teoretske postavke filosofije Tolteka, na jednostavan i prihvatljiv način.

O magičnim pokretima možete detaljnije pročitati OVDE

  JEDNODNEVNI SEMINAR 30 APRILA 2017

SADRŽAJ I RASPORED:

♦ Tokom prvog sata, učesnicima se predstavljaju teoretske postavke Tolteka vezane za energetsku strukturu univerzuma i ljudskog bića. Predavanje takođe pokriva osnovna saznanja o centrima i tokovima energije u našem telu do kojih su Tolteci došli vekovnim posmatranjem iz stanja proširene svesti.

♦ Sledeća dva sata, uz našu pomoć savladaćete "Seriju za pripremu". Pokreti su jednostavni, ne iziskuju poseban fizički napor ili naprezanje. Izvodićemo ih uz davanje objašnjenja vezana za tehniku disanja koja prati pokrete. Naše iskustvo je da se izvođenjem pokreta u većoj grupi povećava njihov efekat, kao i da u relativno kratkom periodu, bez obzira na pol, starost ili fizičku spremnost, svako može savladati i koristiti Magične pokrete.

♦ Sledi pauza, nakon koje će biti predstavljena jedna od najvažnijih tehnika za vraćanje u prošlosti rasute i izgubljene energije - rekapitulacija. Radi se o kombinaciji vizualizacije, laganih pokreta glave i disanja, koja se izvodi sedeći. Ovaj deo će trajati oko sat vremena.

♦ Sledeća dva i po sata posvetićemo grupi pokreta nazvanoj "Muška serija". Naziv asocira na dinamične i odsečne pokrete i u davnoj prošlosti bila je namenjena isključivo muškarcima. Međutim, kao i svaka serija pokreta, može se izvoditi brzinom i tempom na način koji vama odgovara.

Seminar je u organizaciji portala Nova Svest, prijave za ovaj seminar su na ovom linku, ili preko portala novasvest.com.
1/13 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
  • 1/13 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

  BUDITE U TOKU - REGISTRUJTE SE NA ALEF.RS!

RADIONICA MAGIČNI POKRETI

Radionica traje 5 nedelja, subotom, u trajanju od 2,5 sata.

Uvodno predavanje je besplatno i traje oko 2 sata.

Mesto održavanja:

Prostorije ARKONA - Agencija za psihološko savetovanje i duhovnost Novog doba, Terazije 43, Beograd.
Gde se nalazimo, pogledajte OVDE

Predavanja i praktike vode Darko i Jasmina Delalle.

Kontakt 063/8817579
ili E-MAIL kontakt@alef.rs

Pred svaku radionicu, održavaju se UVODNA PREDAVANJA - ona su besplatna - i na njima se učesnici detaljnije upoznaju sa sadržajem kursa i tehnikom koja je predmet radionice.

Prijavite se na kontakt@alef.rs, i dobijaćete putem email-a obaveštenja o datumima održavanja uvodnih predavanja i radionica!PRAKTIKE MAGIČNIH POKRETA JEDNOM NEDELJNO!

Posle završenog kursa, možete učestvovati u praktikama u redovnom nedeljnom terminu.
Tokom dva sata izvode se osnovne serije pokreta i uče nove.

Takodje,dobijate informacije i o drugim konceptima i tehnikama Tolteka koji nisu obuhvaćeni radionicom.


Cena je 500 RSD za mesec dana 4-5 termina.

NEDELJOM, od 18 do 20 h, u prostorijama ARKONA

Gde se nalazimo, pogledajte OVDE

   WWW.ALEF.RS